Video recept

Kachní prsa na třešních

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kachní prsa na třešních 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 25944
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Kachní prsa
200 g Kompot třešňový
7 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 ks Šalotka
1 polévková lžíce Sirup javorový
1 kávová lžička Sůl mořská
50 ml Víno červené
50 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 692kJ
5% Sacharidy 18 g
11% Tuky 9 g
31% Sodík 624 mg
56% Bílkoviny 32 g
  • Kachní prsa na třešních
  • Kachní prsa na třešních
  • 1
  • Kachní prsa na třešních
  • 2
  • Vložit obrázek

Kachní prsa na třešních postup přípravy receptu:

1

Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži několikrát nařízneme. Do zářezů vetřeme mořskou sůl a pepř.

2

Ve velké pánvi prsíčka opékáme kůží dolů asi 4 minuty, maso obrátíme a opékáme ještě 2 minuty. Snížíme příkon tepla a pečeme ještě 8 minut. Odstavíme z plotny a necháme odpočinout.

3

V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm smažíme nadrobno nakrájenou šalotku asi 3 minuty. Vmícháme javorový sirup, víno a snítku rozmarýnu, uvedeme do varu a povaříme 1/2 minuty. Přilijeme vývar a bez pokličky vaříme asi 4 minuty do zhoustnutí.

4

Potom vsypeme okapané třešně a vše vaříme ještě 2 minuty. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

5

Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i z čerstvých třešní.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept