Jednoduchý recept

Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou

  • Itálie
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25951

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 69 kcal
Kilojoule 290kJ
3% Sacharidy 9 g
5% Tuky 3 g
12% Sodík 241 mg
3% Bílkoviny 1 g

Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova.

2

Přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata, polovinu lístků bazalky a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme, snížíme příkon tepla a omáčku zvolna vaříme asi 20 minut do zhoustnutí.

3

Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbylé lístky bazalky.

Komentáře a hodnocení

 
Vařím rád
Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou
Bez komentáře. Rajčata, bazalka...na tom se prostě nedá nic pokazit.
 
Romana
Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou
Není co řešit! Rajčata, bazalka...a další lahůdky. Sobotní oběd u nás je už teď jasný!
 
Alba
Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou
Výborná omáčka na těstoviny. Zkusím i na pizzu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept