Medový dresink s rajčatovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový dresink s rajčatovým salátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25953 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
60 ml | Citronová šťáva |
50 g | Mandle plátky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej mandlový hořký |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
750 g | Rajčata Cherry |
100 g | Roketa |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 724,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 93,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,7mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Med včelí, Olej mandlový hořký, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Medový dresink s rajčatovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Med utřeme s citronovou šťávou, balzamikovým octem, oběma druhy oleje, se solí a s větším množstvím pepře do hladkého krému. Cibulky očistíme a nakrájíme je na velmi jemné plátky. Mandlové lupínky opražíme na suché pánvi do zlatova. Omyjeme rajčata a roketu. Z rajčat vykrojíme stopky a nakrájíme je na čtvrtiny. Otrháme listy rakety od stopek. Česnek podélně nakrájíme na jemné plátky. |
2 | Rozehřejeme máslo a olivový olej a plátky česneku osmažíme do křupava. Rajčata a roketu upravíme na mísu. Doplníme cibulkami, mandlemi a osmaženým česnekem a pokapeme dresinkem. |