Video recept

Vídeňský Sachrův dort

  • Rakousko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Vídeňský Sachrův dort 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 25957

Ingredience

poleva
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
200 g Čokoláda hořká
Vídeňský Sachrův dort
250 g Cukr krupice
6 polévková lžíce Marmeláda meruňková
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
5 ks Vejce slepičí
250 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 282kJ
22% Sacharidy 80 g
64% Tuky 48 g
3% Sodík 52 mg
17% Bílkoviny 10 g

Vídeňský Sachrův dort postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo zpěníme s cukrem, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a vanilkovou tresť. Postupně zašleháme žloutky a nakonec přimícháme mouku. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do čokoládové směsi.

2

Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a povrch uhladíme. Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 45-60 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout.

3

V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, až se čokoláda zcela rozpustí. Vmícháme vanilkovou tresť a za občasného promíchání necháme polevu částečně vychladnout.

4

Vychladlý korpus rozkrojíme, potřeme polovinou nahřáté marmelády, dort spojíme a zbylou marmeládou potřeme na povrchu i na okrajích.

5

Korpus položíme na mřížku, pod kterou jsme dali talíř. Dort potřeme polevou po celém povrchu a necháme ztuhnout.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept