Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 25963
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

12 plátek Chléb toastový
2 ks Citrony
50 g Cukr moučkový
6 polévková lžíce Kopr čerstvý
450 g Losos - filety
1 polévková lžíce Pepř bílý
120 g Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 136 kcal
Kilojoule 569kJ
4% Sacharidy 14 g
4% Tuky 3 g
396% Sodík 8 g
28% Bílkoviny 16 g
Gravad lax

Gravad lax postup přípravy receptu:

1

Dva plátky lososa s kůží opláchneme studenou vodou a osušíme ubrousky. Do mělčí mísy položíme jeden plátek ryby kůží dospod. Maso lososa posypeme řádně promíchanou směsí z drobně usekaného kopru, mořské soli, drceného bílého pepře a cukru. Na posypaný plátek položíme druhý plátek kůží nahoru, zatížíme talířem takové velikosti, aby byl losos stlačený. Na talíř dáme závaží, nebo alespoň čtyři konzervy a necháme dva dny v chladničce uležet. Každých dvanáct hodin plátky otočíme a přelijeme vylouhovanou šťávou a opět dobře zatížíme.

2

Po dvou dnech maso vyndáme ze šťávy, nakrájíme na tak tenké plátky (kosým řezem), jak je nakrájený uzený losos. K lososu na talíř přidáme plátek citronu protkaný malou snítkou kopru a servírujeme s toastovým chlebem namazaným máslem a překrájeným na trojúhelníky.

Komentáře a hodnocení

 
svarcova.marus@seznam.cz
Gravad lax
Dělala jsem již několikrát a je výborný blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept