Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuřecí gumbo 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25968

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
115 g Klobása Chorizo
0,5 kávová lžička Kmín římský
450 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
225 g Okra - Ibišek jedlý
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 ks Paprikové lusky čerstvé
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
450 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 959kJ
4% Sacharidy 15 g
24% Tuky 18 g
37% Sodík 730 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kuřecí gumbo postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi nebo v kastrole rozehřejeme olej a osmažíme na něm oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a očištěnou, nakrájenou papriku. Zeleninu za častého míchání smažíme asi 5 minut, aby zkřehla. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme.

2

Do základu vložíme omytá, na kousky nakrájená kuřecí prsa a za častého obracení maso opečeme po všech stranách. Poprášíme oreganem, paprikou, kmínem a hladkou moukou, dobře promícháme a smažíme ještě 1 minutu.

3

Potom přidáme na plátky nakrájenou klobásu, loupaná rajčata a přilijeme vývar. Uvedeme do varu za stálého míchání, snížíme příkon tepla a necháme asi 20 minut probublávat.

4

Nakonec přidáme okru a povaříme dalších 20 minut.

Poznámka

Kuřecí maso můžeme nahradit krevetami, které přidáme do pokrmu spolu s okrou.

Komentáře a hodnocení

 
Vařím rád
Kuřecí gumbo
Výborné. Ta hodinka vaření se vyplatí. Nezbyl ani kousek. Příště zkouším s krevetami, to asi bude ještě chutnější.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept