Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Italská Focaccia 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 25969

Ingredience

7 g Droždí sušené
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Sůl mořská
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 547kJ
17% Sacharidy 61 g
12% Tuky 9 g
43% Sodík 852 mg
18% Bílkoviny 10 g

Italská Focaccia postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s droždím a solí. Přilijeme 4 lžíce oleje, 300 ml vlažné vody a vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto hněteme ještě 10 minut, až bude hladké a pružné.

2

Těsto volně přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny, až zdvojnásobí objem.

3

Vykynuté těsto rozválíme na obdélník asi 40x25 cm. Polovinu plátu potřeme olivovým olejem a okraje druhé poloviny vodou. Plát přeložíme na obdélník 25x20 cm a vložíme na olejem potřený plech. Klouby ruky těsto zmáčkneme a vydůlkujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout ještě 30-40 minut.

4

Potom plát pokapeme zbylým olivovým olejem tak, aby olej stekl do důlků. Posypeme mořskou solí, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme 30-35 minut.

5

Po upečení necháme prochladnout na mřížce. Focacciu podáváme v den, kdy se pekla.

Komentáře a hodnocení

 
Vařím rád
Italská Focaccia
ti Italové ale mají recepty. vypadá to zajímavě, určitě vyzkouším a dám vědět, jaké to bylo.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept