Video recept

Konfitovaná kachní stehna

  • Francie
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Konfitovaná kachní stehna 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25970

Ingredience

5 ks Jalovec
4 ks Kachní stehna
1000 g Kachní sádlo
1 kávová lžička Koriandr mletý
30 g Pepř bílý celý
175 g Sůl mořská
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

140% Kalorie 2,759 kcal
Kilojoule 11 546kJ
6% Sacharidy 23 g
365% Tuky 274 g
871% Sodík 17 g
104% Bílkoviny 59 g

Konfitovaná kachní stehna postup přípravy receptu:

1

Sůl roztlučeme s pepřem, koriandrem, jalovcem, česnekem a tymiánem na hrubou pastu. Pastou potřeme omytá a osušená kachní stehna, která vložíme do nekovové nádoby kůží dolů. Přikryjeme fólií a necháme asi 12 hodin v chladničce proležet.

2

Stehna opláchneme, osušíme a těsně vedle sebe urovnáme do pekáče. Zalijeme rozpuštěným sádlem, vložíme do trouby vyhřáté na 140 stupňů Celsia a pečeme asi 90 minut. Maso musí být měkké a musí jít dobře od kosti.

3

Hotová stehna vyjmeme do plastové nádoby a zalijeme sádlem asi 2,5 cm nad maso. Sbíráme pouze tuk, vypečenou šťávou stehna nepřeléváme.

4

Konfit necháme vychladnout a potom uchováme v chladničce ve sklenicích nebo v plastových sáčcích.

5

Před podáváníme stehna prohřejeme a opečeme na pánvi.

Komentáře a hodnocení

 
Vařím rád
Konfitovaná kachní stehna
Kachnička....k tomu snad není co dodat. Ta je výborná vždycky, když se ale samozřejmě dobře udělá. Tahle je trochu jiná, ale taky moc chutná.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept