Pečené závitky plněné lososem se švestkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené závitky plněné lososem se švestkovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25975 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli paprička |
25 g | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
60 g | Krevety tygří - loupané |
130 g | Losos - filety |
0,3 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
60 g | Paprika červená |
50 ml | Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
0,3 kávová lžička | Směs pěti vůní |
60 g | Sójové výhonky |
200 g | Švestky |
4 plátek | Těsto Wonton |
100 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
60 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 32,7mg |
Draslík | 386,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Losos - filety, Olej sezamový, Paprika červená, Pomerančová šťáva, Sezam - semena, Sójové výhonky, Švestky, Voda pitná, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Směs pěti vůní, Těsto Wonton mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené závitky plněné lososem se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V hlubším kastrole svaříme vodu s pomerančovou šťávou, nastrouhaným zázvorem, vypeckovanými švestkami a půl lžičkou chilli papričky, kterou jsme zbavili semen a drobně nakrájeli. Když se začne směs vařit, zmírníme plamen a pod poklicí dusíme. Po deseti minutách omáčku odstavíme, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme jednu lžičku drobně nakrájené jarní cibulky, nasekaný čerstvý koriandr, sezamový olej, dobře promícháme a necháme vychladnout. |
2 | Ve vroucí vodě uvaříme vyloupané a očištěné krevety, scedíme, necháme dobře okapat, drobně krevety pokrájíme a dáme stranou. |
3 | Z plátků lososa odstraníme kůži a kosti. Maso a zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Lososa za stálého míchání jednu minutu opékáme na pánvi wok, poté přeložíme do misky. Ve výpeku restujeme nakrájenou zeleninu se směsí koření, dokud zelenina není měkká. Poté vsypeme zeleninu do cedníku a necháme dokonale okapat (občas cedníkem zatřeseme). Zeleninu smícháme s lososem a krevetami. Dbáme na to, aby byly všechny ingredience dobře okapané, aby těsto nevlhlo. |
4 | Všechny plátky těsta z širší strany překrojíme na poloviny. Na kraj kratší strany těsta klademe náplň, dobře zarolujeme a na koncích těsto vložíme dovnitř. |
5 | Hotové závitky položíme na plech s pečícím papírem a závitky postříkáme olejem. Troubu předehřejeme na 180 °C a závitky pečeme, dokud nezezlátnou. Podáváme horké s miskou vychladlé švestkové omáčky. |