Jednoduchý recept

Italské houbové rizoto

  • Itálie
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Italské houbové rizoto 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25976

Ingredience

1 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
400 g Rýže Arborio
60 g Sýr Parmezán
1500 ml Vývar zeleninový
450 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 332kJ
21% Sacharidy 75 g
29% Tuky 22 g
67% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Italské houbové rizoto postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut dozlatova.

2

Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty mícháme. Přilijeme 120 ml vývaru a dále mícháme, dokud se nevstřebá do rýže. Za stálého míchání přilijeme naběračku vývaru a když se vstřebá, přilijeme další. Stejně postupujeme asi 20 minut, až rýže změkne - nesmí se však rozvařit.

3

Na pánvi zpěníme máslo a restujeme na něm očištěné, na plátky nakrájené žampiony asi 10 minut. Houby vmícháme do rýže a vypneme příkon tepla. Vmícháme 45 g nastrouhaného sýru a pod pokličkou necháme pokrm asi 5 minut odpočinout.

4

Rizoto podáváme posypané zbylým sýrem nastrouhaným na hoblinky.

Komentáře a hodnocení

 
Vařím rád
Italské houbové rizoto
Nemusíme přeci pořád jen pizzu - Italové mají skutečně mnoho výborně chutnajících jídel. Tohle mezi ně určitě patří! Doporučuju!
 
stealthy
Italské houbové rizoto
Super

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept