Banány v těstíčku

20 min.

Ingredience

    • 8kusůBanány
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 1lžíceSolamyl
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 300mililitrůOlej rostlinný
    • 4lžíceCukr třtinový
    • 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 80gramůMouka rýžová
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1230 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
77 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
11 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané banány nakrájíme na stejné kousky a v míse je pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Hladkou mouku, rýžovou mouku, prášek do pečiva, solamyl a skořici promícháme v misce. Do směsi postupně vlijeme vodu a vypracujeme řidší těstíčko.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a potom příkon tepla trochu snížíme. Vždy kus banánu napíchneme na vidličku, ponoříme do těstíčka a po okapání vložíme do pánve. Banány smažíme 2-3 minuty po obou stranách dozlatova.
  • 4
    Usmažené banány přendáme lopatkou s otvory na talíř s cukrem a obalíme je.
  • 5
    Banány upravíme na mísu a můžeme podávat se šlehačkou nebo se zmrzlinou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.