Jednoduchý recept

Mečoun na zelenině

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25981

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Filé z mečouna
30 ml Martell cognac
1 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
50 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 008kJ
3% Sacharidy 9 g
12% Tuky 9 g
18% Sodík 369 mg
47% Bílkoviny 27 g

Mečoun na zelenině postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na větší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Rajče omyjeme a také nakrájíme na kostky.

2

Česnek a cibuli krátce osmahneme na olivovém oleji, přidáme papriku a opékáme, dokud paprika nezměkne. Poté přimícháme rajče a podusíme 1 minutu.

3

K zeleninové směsi přilijeme zeleninový vývar a koňak, dochutíme solí, pepřem, nasekaným tymiánem a muškátovám oříškem. Vložíme mečouna a dusíme na mírném ohni 10-12 minut, dokud ryba nezměkne a tekutina se z větší části nevyvaří.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Pokrm chutná nejlépe s čerstvým či opékaným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept