Recept

Pizza s vejci a chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2599

Ingredience

250 g Chřest bílý
1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mozzarella
3 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
250 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
375 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,027 kcal
Kilojoule 4 298kJ
36% Sacharidy 130 g
47% Tuky 35 g
43% Sodík 869 mg
83% Bílkoviny 47 g

Pizza s vejci a chřestem postup přípravy receptu:

1

Z vlažné vody, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Přilijeme do osolené mouky s olejem. Zpracujeme hladké a pružné těsto. Necháme v teple kynout na dvojnásobný objem.

2

Těsto rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky o průměru 25 cm. Přendáme na plech s pečícím papírem a uděláme okraj. Obložíme sýry, vařeným chřestem, rajčaty a černými olivami,

3

osolíme, opepříme.

4

Pečeme 10 až 12 minut, aby byl okraj zlatavý a sýr se roztekl. Opatrně rozklepneme vejce, doprostřed pizzy. Pečeme ještě 5 minut, až je vejce hotové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept