Jednoduchý recept

Hovězí svíčková na španělský způsob

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 26001

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hovězí svíčková
1 ks Jablko granátové
3 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
45 g Vepřové sádlo škvařené
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 808kJ
1% Sacharidy 5 g
1% Tuky 1 g
19% Sodík 383 mg
51% Bílkoviny 29 g

Hovězí svíčková na španělský způsob postup přípravy receptu:

1

Rajče necháme na 30 sekund spařit, poté ho oloupeme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

2

Do hrnce dáme rozehřát sádlo, vložíme na něj maso a zprudka opečeme z obou stran. Až poté maso osolíme a opepříme, vyjmeme z hrnce.

3

Na již použitém sádle osmahneme cibulku, poté ji doplníme rajčetem, asi 5 minut podusíme.

4

Z granátového jablka vydlabeme dužninu a spolu s masem, cibulkou a rajčetem dusíme zalité zeleninovým vývarem asi 60 minut při mírné teplotě.

5

Hotové maso vyjmeme, vypečenou šťávu dál odpařujeme, dokud zcela nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.

6

Před podáváním maso nakrájíme na plátky a podáváme pokapané šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept