Sardelový dresínk s parmazánem k salátu Caesar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardelový dresínk s parmazánem k salátu Caesar
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26006 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
40 g | Chléb toastový |
60 ml | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát římský |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
100 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 220,2mg |
Draslík | 300,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Pepř cayenský, Salát římský, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardelový dresínk s parmazánem k salátu Caesar postup přípravy receptu:
1 | Salát očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat. Listy natrháme na větší kousky, vložíme je do salátové mísy. Z chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme máslo a olej, chleba opečeme do zlatova. Slaninu nakrájíme na tenké proužky a na stejné pánvi opečeme do křupava. Chléb i slaninu odložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk. Ručním mixérem rozmixujeme sardelovou pastu, žloutky, hořčici, česnek, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, parmazán a trochu oleje. Pomalu přiléváme zbývající olej a mícháme tak, aby byl dresink krémový. Ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem a špetkou cukru. Dresinkem přelijeme salát a posypeme jej chlebovými kostičkami a slaninou. |