Recept

Sardelový dresínk s parmazánem k salátu Caesar

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26006

Ingredience

40 g Chléb toastový
60 ml Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
1 ks Salát římský
1 polévková lžíce Sardelová pasta
100 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 908 kcal
Kilojoule 3 799kJ
4% Sacharidy 14 g
122% Tuky 92 g
46% Sodík 926 mg
20% Bílkoviny 11 g

Sardelový dresínk s parmazánem k salátu Caesar postup přípravy receptu:

1

Salát očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat. Listy natrháme na větší kousky, vložíme je do salátové mísy. Z chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme máslo a olej, chleba opečeme do zlatova. Slaninu nakrájíme na tenké proužky a na stejné pánvi opečeme do křupava. Chléb i slaninu odložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk. Ručním mixérem rozmixujeme sardelovou pastu, žloutky, hořčici, česnek, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, parmazán a trochu oleje. Pomalu přiléváme zbývající olej a mícháme tak, aby byl dresink krémový. Ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem a špetkou cukru. Dresinkem přelijeme salát a posypeme jej chlebovými kostičkami a slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept