Polévka z černého kořene
40 min.

Ingredience
- 25gramůMouka sójová odtučněná
- 60gramůČerný kořen
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2špetkySaturejka
- 15mililitrůOcet vinný
- 5gramůTuk
- 10gramůPažitka
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
55 mg
Postup přípravy
- 1Černý kořen očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Vývar ochutíme solí, pepřem, saturejkou, mletým muškátovým oříškem a zakapeme trochou octa. Vaříme asi 18 až 20 minut. Zeleninu scedíme, rozmačkáme šťouchadlem a vrátíme do ochuceného vývaru.
- 2Na pánvi nasucho upražíme sojovou hladkou mouku, naředíme ji vodou a vmícháme do polévky. Polévku necháme projít varem, trochu omastíme a můžeme podávat.
- 3V talířích porce polévky posypeme posekanou petrželkou a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.