Recept

Polévka z černého kořene

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 26011

Ingredience

1000 ml Hovězí vývar základní
25 g Mouka sójová odtučněná
1 špetka Muškátový oříšek
15 ml Ocet vinný
10 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
2 špetka Saturejka
1 kávová lžička Sůl
5 g Tuk
500 ml Voda pitná
60 g Černý kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 63 kcal
Kilojoule 262kJ
2% Sacharidy 6 g
2% Tuky 1 g
35% Sodík 692 mg
13% Bílkoviny 7 g

Polévka z černého kořene postup přípravy receptu:

1

Černý kořen očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Vývar ochutíme solí, pepřem, saturejkou, mletým muškátovým oříškem a zakapeme trochou octa. Vaříme asi 18 až 20 minut. Zeleninu scedíme, rozmačkáme šťouchadlem a vrátíme do ochuceného vývaru.

2

Na pánvi nasucho upražíme sojovou hladkou mouku, naředíme ji vodou a vmícháme do polévky. Polévku necháme projít varem, trochu omastíme a můžeme podávat.

3

V talířích porce polévky posypeme posekanou petrželkou a pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept