Polévka z černého kořene - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z černého kořene
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 26011 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Černý kořen |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Mouka sójová odtučněná |
1 špetka | Muškátový oříšek |
15 ml | Ocet vinný |
10 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
2 špetka | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tuk |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 1,0mg |
Draslík | 194,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Černý kořen, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Pažitka, Saturejka, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka sójová odtučněná, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z černého kořene postup přípravy receptu:
1 | Černý kořen očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Vývar ochutíme solí, pepřem, saturejkou, mletým muškátovým oříškem a zakapeme trochou octa. Vaříme asi 18 až 20 minut. Zeleninu scedíme, rozmačkáme šťouchadlem a vrátíme do ochuceného vývaru. |
2 | Na pánvi nasucho upražíme sojovou hladkou mouku, naředíme ji vodou a vmícháme do polévky. Polévku necháme projít varem, trochu omastíme a můžeme podávat. |
3 | V talířích porce polévky posypeme posekanou petrželkou a pažitkou. |