Recept

Žampiony plněné jemnou směsí

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 26021

Ingredience

0,5 ks Citrony
1 polévková lžíce Martell cognac
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek
12 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 253kJ
9% Sacharidy 33 g
18% Tuky 13 g
15% Sodík 296 mg
44% Bílkoviny 25 g

Žampiony plněné jemnou směsí postup přípravy receptu:

1

Z poloviny citronu vylisujeme šťávu. Žampiony důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Kloboučky vydlabeme, jejich obsah spolu s nožičkami hub nasekáme najemno. Aby houby neztmavly, pokapeme je citronovou šťávou.

2

Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s nasekanými žampionovými kousky. Směs vložíme na pánev se 40 g rozehřátého másla a osmahneme. Asi po 5 minutách pánev odstavíme, do směsi vmícháme strouhanku, koňak a nadrobno nasekanou pažitku. Ochutíme solí a pepřem.

3

Žampionové kloboučky plníme nachystanou směsí a klademe do zapékací misky. Zbylé máslo nakrájíme na kousky a rozložíme na žampiony. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C asi 12 minut. Hotové ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept