Recept

Zelné závitky s krupkami a masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 26022

Ingredience

1 hrst Houby sušené
150 ml Hovězí vývar základní
100 g Krupky trhané
1 hrst Libeček
1 hrst Majoránka
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
50 g Tuk
40 g Uzená krkovička vařená
400 g Vepřové maso mleté
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 189kJ
3% Sacharidy 12 g
29% Tuky 21 g
6% Sodík 119 mg
19% Bílkoviny 11 g

Zelné závitky s krupkami a masem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme náplň: plátky hub podusíme na másle a osolíme. Vepřové i uzené maso umeleme, krupky podusíme. Poté maso, krupky a houby smícháme, okořeníme majoránkou, nasekaným libečkem, osolíme a necháme vychladnout.

2

Mezitím si spaříme zelné listy, odstraníme žebra anebo je seřízneme na sílu listu. Rozložíme si je tak, aby nám vzniklo 8 závitků, které naplníme připravenou směsí, svineme a převážeme nití.

3

Urovnáme do vymaštěného pekáče a zapečeme v troubě. Asi v polovině pečení omastíme a podlijeme vývarem. Dopečeme a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept