Zelné závitky s krupkami a masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky s krupkami a masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 26022 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Houby sušené |
150 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Krupky trhané |
1 hrst | Libeček |
1 hrst | Majoránka |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
40 g | Uzená krkovička vařená |
400 g | Vepřové maso mleté |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 43,6mg |
Draslík | 268,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Majoránka, Sůl, Tuk, Vepřové maso mleté, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Krupky trhané, Libeček, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Uzená krkovička vařená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelné závitky s krupkami a masem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme náplň: plátky hub podusíme na másle a osolíme. Vepřové i uzené maso umeleme, krupky podusíme. Poté maso, krupky a houby smícháme, okořeníme majoránkou, nasekaným libečkem, osolíme a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím si spaříme zelné listy, odstraníme žebra anebo je seřízneme na sílu listu. Rozložíme si je tak, aby nám vzniklo 8 závitků, které naplníme připravenou směsí, svineme a převážeme nití. |
3 | Urovnáme do vymaštěného pekáče a zapečeme v troubě. Asi v polovině pečení omastíme a podlijeme vývarem. Dopečeme a ozdobíme nasekanou petrželkou. |