Recept

Brusinková omáčka s rostbífem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26031

Ingredience

200 g Brusinky
5 g Citronová kůra
200 g Cukr krupice
1 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
20 g Jíška instantní
10 g Koření mexické
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka hot salsa
1 ks Pomeranče
150 ml Voda pitná
150 ml Víno červené
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 210kJ
15% Sacharidy 55 g
45% Tuky 33 g
8% Sodík 156 mg
104% Bílkoviny 59 g

Brusinková omáčka s rostbífem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 250 °C. Do masa vetřeme je olejem se směsí koření. Rostbíf položíme do vymaštěného pekáče na rošt a pečeme 15 minut. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20-40 minut podle toho, jak chceme mít maso propečené (málo až středně). Brusinky, 150 ml vody, červené víno, cukr a citronovou kůru svaříme na hustou šťávu, slijeme ji přes síto a šťávu zachytíme. Vymačkáme šťávu z pomeranče a doplníme ji brusinkovou šťávou na 500 ml. Vmícháme instantní jíšku a povaříme. Přidáme prolisovaný česnek a výpek z masa a brusinky. Dochutíme worcesterskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept