Salsa z makadamových ořechů ke krůtímu saté - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsa z makadamových ořechů ke krůtímu saté
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26036 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Česnekové máslo |
2 ks | Chilli paprička |
10 g | Citronová tráva |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
10 g | Koriandr čerstvý |
600 g | Krůtí prsa |
1 ks | Limetka |
400 ml | Mléko kokosové |
3 polévková lžíce | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
50 ml | Omáčka sójová |
150 g | Oříšky makadamové |
60 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 898,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 413,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová tráva, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Krůtí prsa, Limetka, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Oříšky makadamové, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnekové máslo, Mléko kokosové, Ocet rýžový , Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salsa z makadamových ořechů ke krůtímu saté postup přípravy receptu:
1 | Maso a limetku omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na nudličky silné jako prst. Z limetky ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. |
2 | Polovinu limetkové šťávy a kůry smícháme se 2 lžícemi sójové omáčky a sezamovým olejem, přelijeme přes maso, necháme 30 minut marinovat. |
3 | Na 2 lžících oleje opražíme makadamové ořechy. Přidáme šalotku, česnek, chilli papričky a cukr, dusíme 1 minutu. Vmícháme druhou polovinu limetkové šťávy a kůry, ocet, zbývající sójovou omáčku a kokosové mléko a vaříme 8-10 minut. Krémovou salsu ochutíme solí. |
4 | Stonky citronové trávy na slabším konci seřízneme do špičky a napíchneme na ně marinované maso. Ve zbývajícím oleji opékáme 1 minutu. Česnekové máslo nakrájíme na plátky, přidáme je ke špízům a dopékáme 3-4 minuty. |
5 | Vlažnou salsu posypeme natrhaným koriandrem a podáváme ji ke špízům. |