Recept

Raia s okurkou k zeleninovým špízům

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26052

Ingredience

350 g Brokolice
1 ks Chilli paprička
400 g Jogurt bílý
15 g Kmín římský
15 g Koriandr čerstvý
50 g Okurka salátová
75 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
5 g Pepř bílý
5 g Pepř cayenský
5 g Sůl
1 stroužek Česnek
8 ks Šalotka
8 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 082kJ
10% Sacharidy 36 g
13% Tuky 10 g
13% Sodík 252 mg
22% Bílkoviny 13 g

Raia s okurkou k zeleninovým špízům postup přípravy receptu:

1

Neoloupané šalotky povaříme 10 minut ve vodě. Poté slijeme a oloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme 5 minut. Rovněž slijeme a necháme důkladně okapat.

2

Žampiony očistíme a 2 minuty je opékáme na oleji ze všech stran. Očistíme paprikové lusky, omyjeme, nakrájíme na menší kousky. Zeleninu střídavě napichujeme na dlouhé špízy, potřeme olejem, osolíme, opepříme. Opékáme na grilovací pánvi ze všech stran 10-15 minut, dochutíme cayenským pepřem.

3

V jiné pánvi rozehřejeme trochu oleje a opražíme na něm koření, aby se zvýraznila jeho vůně. Necháme vychladnout a v hmoždíři jemně utlučeme. Prášek smícháme s jogurtem, prolisovaným česnekem a chilli papričkou. Okurku oloupeme, vybereme z ní semena, dužinu nastrouháme nahrubo. Přidáme k hotové směsi, dochutíme koriandrem, solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept