Raia s okurkou k zeleninovým špízům - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raia s okurkou k zeleninovým špízům
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26052 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
350 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
400 g | Jogurt bílý |
15 g | Kmín římský |
15 g | Koriandr čerstvý |
50 g | Okurka salátová |
75 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
5 g | Pepř bílý |
5 g | Pepř cayenský |
8 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
8 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 5,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Jogurt bílý, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika žlutá, Pepř bílý, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Raia s okurkou k zeleninovým špízům postup přípravy receptu:
1 | Neoloupané šalotky povaříme 10 minut ve vodě. Poté slijeme a oloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme 5 minut. Rovněž slijeme a necháme důkladně okapat. |
2 | Žampiony očistíme a 2 minuty je opékáme na oleji ze všech stran. Očistíme paprikové lusky, omyjeme, nakrájíme na menší kousky. Zeleninu střídavě napichujeme na dlouhé špízy, potřeme olejem, osolíme, opepříme. Opékáme na grilovací pánvi ze všech stran 10-15 minut, dochutíme cayenským pepřem. |
3 | V jiné pánvi rozehřejeme trochu oleje a opražíme na něm koření, aby se zvýraznila jeho vůně. Necháme vychladnout a v hmoždíři jemně utlučeme. Prášek smícháme s jogurtem, prolisovaným česnekem a chilli papričkou. Okurku oloupeme, vybereme z ní semena, dužinu nastrouháme nahrubo. Přidáme k hotové směsi, dochutíme koriandrem, solí a pepřem. |