Tuňákové sushi s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové sushi s omáčkou
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26068 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 ks | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Koření na suši |
2 polévková lžíce | Majonéza japonská |
2 ks | Mořské řasy sušené |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
130 g | Rýže na sushi |
1 kávová lžička | Sezam - semena |
200 g | Tuňák obecný |
160 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Wasabi pasta |
6 ks | Zázvor nakládaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 13,4mg |
Draslík | 254,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 850,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Mořské řasy sušené, Olej rostlinný, Sezam - semena, Tuňák obecný, Voda pitná, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza japonská, Omáčka Teriyaki, Rýže na sushi, Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření na suši nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Tuňákové sushi s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme čtvercovou formu o straně osmnáct centimetrů s odnímatelným dnem. Vymažeme ji olejem, vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přesahovala okraj formy. I fólii pomažeme olejem, dno posypeme praženými sezamovými semínky. |
2 | Řádně propláchnutou rýži s řasami přivedeme do varu, řasy odstraníme a rýži pod poklicí vaříme zhruba deset minut. Poté ji odstavíme a necháme přikrytou patnáct minut dojít. Hotovou rýži vsypeme na mísu, promícháme s kořením na sushi a rýži necháme vychladnout. |
3 | Tuňáka naplátkujeme, obalíme v terijaki a na jedné lžíci oleje z každé strany minutu restujeme. Osmažené plátky tuňáka nakrájíme na silnější proužky, odložíme stranou. Rozpůlené fazolky vhodíme do vroucí vody, minutu vaříme, rychle zchladíme studenou vodou a necháme řádně okapat. |
4 | Studenou rýži nandáme do připravené formy, povrch uhladíme, potřeme japonskou majonézou, poklademe tuňákem a fazolkami. Takto připravenou rýži přikryjeme fólií, celý povrch zatížíme a dáme na patnáct minut do chladničky. Poté z rýže sejmeme zátěž, vrchní fólii i odnímatelné boky formy. Rýži nakrájíme mokrým nožem na šestnáct stejných kostek. |
5 | Sushi podáváme s naloženým zázvorem a wasabi pastou. |
Poznámka
Servírujeme studené.