Majonézový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonézový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2607 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Majolka |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 526,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Majonézový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory (rohlíčky) uvaříme ve slupce, ještě teplé je oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. |
2 | Přidáme ocet, sůl, pepř, jemně nastrouhanou cibuli a vše smícháme s bramborami. |
3 | Směs necháme vychladnout a potom ji promícháme s majonézou. |