Smetanová omáčka s whiskey s višňovým kompotem
25 min.
Ingredience
- 4centilitryWhisky
 - 60gramůCukr krupice
 - 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
 - 8centilitrůLikér krémový - Baileys
 - 40gramůCukr vanilka
 - 400gramůKompot višňový
 - 100gramůTřešně koktejlové
 - 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
 - 250gramůTvaroh tučný
 - 5gramůMáta
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Višňový kompot přelijeme do rendlíku. Třešně rozmixujeme s trochou sirupu nahrubo. Přidáme k višním a přivedeme k varu. Škrobovou moučku dobře rozmícháme ve whiskey. Přilijeme k višním a necháme vzkypět. Podle potřeby přisladíme. Kompot necháme vychladnout. Ušleháme pevnou šlehačku. Utřeme tvaroh s likérem, vanilkovým cukrem a 2 lžícemi cukru. Vmícháme šlehačku. Do sklenic vkládáme střídavě vrstvu krému a kompotu. Ozdobíme lístky máty a čokoládovými lístky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.