Smetanová omáčka s whiskey s višňovým kompotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka s whiskey s višňovým kompotem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26092 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr vanilka |
400 g | Kompot višňový |
8 cl | Likér krémový - Baileys |
10 g | Maizena - kukuřičný škrob |
5 g | Máta |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Třešně koktejlové |
250 g | Tvaroh tučný |
4 cl | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 96,9mg |
Draslík | 107,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 189,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot višňový, Máta, Třešně koktejlové, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér krémový - Baileys, Maizena - kukuřičný škrob, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smetanová omáčka s whiskey s višňovým kompotem postup přípravy receptu:
1 | Višňový kompot přelijeme do rendlíku. Třešně rozmixujeme s trochou sirupu nahrubo. Přidáme k višním a přivedeme k varu. Škrobovou moučku dobře rozmícháme ve whiskey. Přilijeme k višním a necháme vzkypět. Podle potřeby přisladíme. Kompot necháme vychladnout. Ušleháme pevnou šlehačku. Utřeme tvaroh s likérem, vanilkovým cukrem a 2 lžícemi cukru. Vmícháme šlehačku. Do sklenic vkládáme střídavě vrstvu krému a kompotu. Ozdobíme lístky máty a čokoládovými lístky. |