Recept

Smetanová omáčka s whiskey s višňovým kompotem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26092

Ingredience

60 g Cukr krupice
40 g Cukr vanilka
400 g Kompot višňový
8 cl Likér krémový - Baileys
10 g Maizena - kukuřičný škrob
5 g Máta
250 g Smetana 33% (šlehačka)
250 g Tvaroh tučný
100 g Třešně koktejlové
4 cl Whisky

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 189kJ
18% Sacharidy 66 g
40% Tuky 30 g
0% Sodík 9 mg
19% Bílkoviny 11 g

Smetanová omáčka s whiskey s višňovým kompotem postup přípravy receptu:

1

Višňový kompot přelijeme do rendlíku. Třešně rozmixujeme s trochou sirupu nahrubo. Přidáme k višním a přivedeme k varu. Škrobovou moučku dobře rozmícháme ve whiskey. Přilijeme k višním a necháme vzkypět. Podle potřeby přisladíme. Kompot necháme vychladnout. Ušleháme pevnou šlehačku. Utřeme tvaroh s likérem, vanilkovým cukrem a 2 lžícemi cukru. Vmícháme šlehačku. Do sklenic vkládáme střídavě vrstvu krému a kompotu. Ozdobíme lístky máty a čokoládovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept