Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 26098

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
115 g Hrozinky
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
115 g Ořechy vlašské
200 g Pohanka
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
1 kávová lžička Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 316kJ
18% Sacharidy 66 g
41% Tuky 30 g
12% Sodík 236 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pohankový pilaf postup přípravy receptu:

1

V pánvi na rozehřátém másle smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený celer asi 3 minuty do poloměkka.

2

V misce smícháme vejce s pohankou, směs vložíme na pánev a mícháme asi 1 minutu, aby se zrnka oddělila od sebe.

3

Přilijeme 500ml vody, přidáme šalvěj a tymián, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme 10-12 minut.

4

Potom vmícháme omyté rozinky a nasekané ořechy. Vše podusíme ještě 5 minut. Pohanka musí vstřebat všechnu tekutinu. Nakonec pokrm podle chuti osolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept