Jednoduchý recept

Hovězí játra dušená na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 261

Ingredience

300 g Cibule
1000 g Játra hovězí
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
30 g Sůl
120 g Tuk
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 325kJ
3% Sacharidy 10 g
27% Tuky 20 g
67% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Hovězí játra dušená na slanině postup přípravy receptu:

1

Hovězí játra očistíme, opereme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Nakrájíme je na plátky, mírně naklepeme, okraje nařízneme, plátky opepříme a posypeme hladkou moukou.

2

Játra zprudka opečeme na tuku po obou stranách a naskládáme do kastrolu.

3

V tuku od opékání jater částečně roztavíme slaninu, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, dorůžova ji osmahneme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme teplou vodou.

4

Vzniklou šťávu krátce provaříme a nalijeme na opečená játra. Dusíme doměkka.

5

Nakonec podle potřeby přisolíme a ještě provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept