Recept

Pomerančová omáčka k čokoládovému pudinku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26140

Ingredience

180 g Cukr krupice
100 g Cukr vanilka
25 g Kakao - prášek
50 g Kypřicí prášek do pečiva
30 ml Káva Espresso
200 g Máslo čerstvé
100 g Ovesné vločky
1 ks Pomeranče
2 cl Rum
250 g Smetana 33% (šlehačka)
120 g Solamyl - bramborový škrob
3 ks Vejce slepičí
70 ml Víno bílé
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,315 kcal
Kilojoule 5 503kJ
40% Sacharidy 145 g
103% Tuky 78 g
4% Sodík 83 mg
24% Bílkoviny 14 g

Pomerančová omáčka k čokoládovému pudinku postup přípravy receptu:

1

Čokoládu nastrouháme najemno. Máslo utřeme do pěny se 150 g cukru a 1 vanilkovým cukrem. Vmícháme vejce, rum, instantní kávu, ovesné vločky, 5 lžiček škrobové moučky (Solamyl), kakao a prášek do pečiva. Postupně přilijeme mléko. Pudinkovou formu (obsah 2 l) vymastíme, vysypeme rozdrcenými vločkami a naplníme připravenou hmotou. Zakryjeme a v horké vodní lázni vaříme 75 minut. Pomeranče omyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Zbývající škrobovou moučku rozmícháme ve víně, přidáme zbylý cukr a necháme vzkypět. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu, máslo, promícháme a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme se zbývajícím vanilkovým cukrem. Pudink vyklopíme z formy a podáváme s omáčkou a ušlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept