Pomerančová omáčka k čokoládovému pudinku

90 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusPomeranče
    • 120gramůSolamyl - bramborový škrob
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 200gramůMáslo čerstvé
    • 180gramůCukr krupice
    • 100gramůCukr vanilka
    • 2centilitryRum
    • 30mililitrůKáva Espresso
    • 25gramůKakao - prášek
    • 50gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 70mililitrůVíno bílé
    • 100gramůOvesné vločky
    • 3kusyVejce slepičí
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1315 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
78 g
Sacharidy
145 g
Vláknina
8 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nastrouháme najemno. Máslo utřeme do pěny se 150 g cukru a 1 vanilkovým cukrem. Vmícháme vejce, rum, instantní kávu, ovesné vločky, 5 lžiček škrobové moučky (Solamyl), kakao a prášek do pečiva. Postupně přilijeme mléko. Pudinkovou formu (obsah 2 l) vymastíme, vysypeme rozdrcenými vločkami a naplníme připravenou hmotou. Zakryjeme a v horké vodní lázni vaříme 75 minut. Pomeranče omyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Zbývající škrobovou moučku rozmícháme ve víně, přidáme zbylý cukr a necháme vzkypět. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu, máslo, promícháme a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme se zbývajícím vanilkovým cukrem. Pudink vyklopíme z formy a podáváme s omáčkou a ušlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.