Recept

Karamelová omáčka s banány k ananasovým palačinkám

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26143

Ingredience

100 g Banány
75 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kokos - mletý (Kopra)
550 g Kompot ananasový
1 polévková lžíce Med včelí
400 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
5 g Pomerančová kůra
1 polévková lžíce Sirup javorový
300 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 735kJ
29% Sacharidy 103 g
26% Tuky 19 g
28% Sodík 568 mg
35% Bílkoviny 19 g

Karamelová omáčka s banány k ananasovým palačinkám postup přípravy receptu:

1

Vejce smícháme se špetkou soli, s pomerančovou kůrou, javorovým sirupem nebo cukrem a moukou. Postupně přiléváme 350 ml mléka a umícháme hladké těsto. Necháme 30 minut odpočívat a podle potřeby pak ještě přilijeme trochu mléka.

2

Plátky ananasu necháme dobře okapat.

3

V pánvi rozehřejeme trochu přepuštěného másla a nalijeme na ni čtvrtinu těsta. Po jedné minutě položíme na povrch palačinky tři plátky ananasu a posypeme je lžičkou strouhaného kokosu. Podle potřeby přidáme do pánve máslo, palačinku obrátíme a dopečeme. Další tři palačinky připravíme stejným způsobem.

4

Cukr roztavíme na světlý karamel. Zahřejeme med a 250 g smetany a opatrně přilijeme ke karamelu. Banán oloupeme a vidličkou rozmačkáme. Přidáme jej do karamelové omáčky a prohřejeme. Vmícháme máslo a hmotu protřeme sítem. Podle potřeby přidáme zbývající smetanu.

5

Omáčku k palačinkám můžeme podávat teplou i studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept