Celerové timbaly

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory a celer nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 8-10 minut doměkka.
  • 2
    Uvařenou zeleninu přecedíme a spolu s vejci, žloutkem, smetanou, stroužkem česneku a společně se špetkou muškátu vložíme do mixeru. Vše rozmixujeme dohladka a pyré dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Zapékací mističky vymažeme máslem a naplníme připraveným pyré. Urovnáme do pekáče a zalijeme horkou vodou tak, aby dosahovala do poloviny výšky mističek. Přikryjeme alobalem a pečeme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme a ihned podáváme.
  • 4
    Vhodnou přílohou je pečená zelenina nebo špenátový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.