Jednoduchý recept

Vepřové maso s rajčaty a rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26149

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Cibule
1 ks Hřebíček
2 špetka Kmín drcený
4 ks Nové koření celé
30 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčata
150 g Rýže předvařená (parboiled)
2 špetka Saturejka
100 g Sýr Eidam cihla 40%
2 kávová lžička Sůl
700 g Vepřová plec
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 510kJ
8% Sacharidy 28 g
52% Tuky 39 g
21% Sodík 417 mg
57% Bílkoviny 32 g

Vepřové maso s rajčaty a rýží postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibulku, usmažíme dozlatova a přidáme maso, osolíme, opepříme a zakryjeme poklicí. Necháme dusit ve vlastní šťávě asi 10 minut. Podlijeme vodou, okořeníme saturejkou, kmínem, hřebíčkem, novým kořením a bobkovým listem. Dusíme asi 30 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a trochu pokrájíme. Přidáme k masu a dusíme 5 minut. Nyní přisypeme předvařenou rýži, přidáme česnek, promícháme a dusíme, dokud není rýže uvařená. Jednotlivé porce můžeme posypat strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept