Vepřové kotlety se zeleninou a bramborami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky, brambory nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno. Kotlety trochu naklepeme, osolíme a opepříme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a trochu osmažíme. Přidáme plátky kotlet a opečeme z obou stran. Ke kotletám nasypeme nudličky zeleniny, okořeníme kmínem, osolíme a opepříme, dusíme asi 10 minut, podle potřeby podléváme. Jakmile jsou kotlety měkké, vyndáme je. Nakonec k zelenině přidáme brambory a podusíme ještě 5 až 8 minut.
  • 3
    Maso rozdělíme na talíře a obložíme dušenou zeleninou s bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.