Recept

Vepřové maso ve smetanové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26156

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1000 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Hořčice
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
400 g Vepřové maso libové
300 g Vepřový bok
300 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 012kJ
3% Sacharidy 10 g
83% Tuky 63 g
49% Sodík 972 mg
49% Bílkoviny 28 g

Vepřové maso ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Oba druhy masa nakrájíme na kostky, celer nahrubo, vložíme do horkého vývaru, osolíme a vaříme 45 minut. Vývar se částečně odpaří. Maso i celer vyjmeme, celer rozmačkáme šťouchadlem. V zakysané smetaně rozmícháme mouku se žloutkem a nalijeme do vývaru, přidáme ještě hořčici a důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme kousek másla. Maso s celerem vrátíme do omáčky a prohřejeme, již nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept