Vepřové maso ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 26156 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
15 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 g | Vepřové maso libové |
300 g | Vepřový bok |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 208,8mg |
Draslík | 540,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřový bok, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové maso ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Oba druhy masa nakrájíme na kostky, celer nahrubo, vložíme do horkého vývaru, osolíme a vaříme 45 minut. Vývar se částečně odpaří. Maso i celer vyjmeme, celer rozmačkáme šťouchadlem. V zakysané smetaně rozmícháme mouku se žloutkem a nalijeme do vývaru, přidáme ještě hořčici a důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme kousek másla. Maso s celerem vrátíme do omáčky a prohřejeme, již nevaříme. |