Recept

Kaštanové pyré s čokoládovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26163

Ingredience

1 ks Citrony
50 g Cukr krupice
50 g Cukr vanilka
25 g Kakao - prášek
500 g Kaštany jedlé
6 cl Likér pomerančový
25 g Med včelí
400 ml Mléko polotučné
50 g Perník
1 ks Pomeranče
650 g Smetana 12% (konzumní)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 977 kcal
Kilojoule 4 089kJ
38% Sacharidy 138 g
51% Tuky 38 g
1% Sodík 22 mg
32% Bílkoviny 18 g

Kaštanové pyré s čokoládovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nahrubo nasekáme kaštany a vaříme je nezakryté v mléce se strouhaným perníkem doměkka. Tekutinu vyvaříme. Ochutíme citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Směs rozmixujeme a protlačíme jemným sítem. Nařízneme vanilkový lusk, vyškrábneme dřeň, obojí vložíme do 250 g smetany a přivedeme k varu.

2

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Pomalu přiléváme smetanu a na mírném plameni připravíme jemný krém. Vanilkový lusk vyjmeme a vychlazený krém smícháme s kaštanovým pyré. Přidáme trochu pomerančového likéru.

3

Na omáčku zahřejeme 300 g smetany s kakaem a nakrájenou čokoládou, rozmícháme dohladka. Přidáme zbývající likér, pomerančovou kůru a med. Kaštanové pyré protlačíme lisem na brambory a přelijeme je omáčkou.

4

Podáváme s ušlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept