Krém z kozího sýra ke gratinovaným fíkům
35 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno portské
- 30gramůRozmarýn čerstvý
- 80gramůCukr krupice
- 140gramůMascarpone
- 50gramůMed včelí
- 25gramůLimetka
- 10gramůPepř černý mletý
- 50gramůSýr kozí
- 100gramůSušenky zázvorové
- 50mililitrůMléko polotučné
- 6kusůFíky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
7 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Fíky nařízneme uprostřed do kříže a střed trochu stlačíme.
- 2Ohnivzdornou formičku vymastíme a vyložíme fíky. Portské víno s rozmarýnem a cukrem svaříme na sirup. Rozmarýn vyjmeme a sirupem přelijeme fíky. Mascarpone smícháme s kozím sýrem, medem, limetkovou šťávou a mlékem na jemný krém.
- 3Okořeníme špetkou pepře. Krém rozdělíme na fíky a 2-3 minuty zapékáme na horkém grilu. Posypeme rozdrobenými sušenkami.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 7. 2017
Krém z kozího sýra ke gratinovaným fíkům
Skvělé 😉