Recept

Jarní rýžový salát se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 26176

Ingredience

150 g Chřest bílý
1 ks Cibule
150 g Cuketa
1 polévková lžíce Hořčice
150 g Hrášek
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
259 g Rýže loupaná
5 g Sůl
5 cl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 009kJ
20% Sacharidy 70 g
23% Tuky 17 g
25% Sodík 497 mg
16% Bílkoviny 9 g

Jarní rýžový salát se zeleninou postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno až zesklovatí. Přidáme rýži, ještě 1 minutu restujeme, potom podlijeme 5 dl vody, osolíme, promícháme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 20 minut.

2

Mezitím očistíme zeleninu a nakrájíme na tenká kolečka. Na zbylém oleji osmažíme cibuli, prolisovaný česnek, přidáme hrášek a ostatní zeleninu a dusíme na mírném ohni 8 minut. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme dalších 5 minut dusit, potom odstavíme a necháme chladnout.

3

Připravíme si dresink ze soli, octa, hořčice, olivového oleje a špetky pepře.

4

Hotovou rýži nasypeme do mísy, přidáme vychladlou zeleninu a dresink a lehce promícháme.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k masu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept