Kapr na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na zelenině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2618 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
800 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Koření na ryby |
2 ks | Paprika zelená |
4 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 149,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Citrony, Kapr obecný, Paprika zelená, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Filety z kapra pokapeme citronem, osolíme, posypeme kořením na ryby a necháme 15min. odležet. |
2 | Omyjeme rajčata a papriku, kterou jsme zbavili semínek, oloupeme cibuli. |
3 | Rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky. |
4 | Na pekáč rozložíme plátky anglické slaniny, na ní kolečka cibule a na ně porce kapra, kterého pokryjeme proužky papriky, plátky rajčat a nasekaným česnekem. |
5 | Vrchní vrstvu tvoří cibule. |
6 | Posypeme kořením na ryby a dáme péct. |