Recept

Obalené plody moře (tempura) se sojovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 59 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 24 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 26183

Ingredience

150 g Asijská obalovací směs Tempura
200 g Filé rybí
4 ks Hřebenatka
8 polévková lžíce Japonská sójová omáčka
8 ks Krevety tygří - loupané
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Olej sezamový
8 ks Olihně

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 800 kcal
Kilojoule 3 347kJ
9% Sacharidy 34 g
33% Tuky 25 g
70% Sodík 1 g
437% Bílkoviny 246 g

Obalené plody moře (tempura) se sojovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Krevety vyloupeme, očistíme a nařízneme, aby se při smažení nezkroutily. Kroužky z olidní zbavíme blány. Rybí filé pokrájíme na proužky.

2

Směs na obalování smícháme podle návodu s vodou. Těstíčko bude hrudkovité a v takovém těstíčku obalíme všechno maso.

3

Připravené maso smažíme po dvou kusech masa na jednu várku ve woku na oleji při vysoké teplotě (minimálně 190°C). Maso usmažíme na slabě zlatavou barvu. Usmažené maso odkládáme na ubrousky, abychom ho zbavili přebytečného oleje.

4

Maso podáváme horké s japonskou sojovou omáčkou, v které maso namáčíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept