Obalené plody moře (tempura) se sojovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 59 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalené plody moře (tempura) se sojovou omáčkou
Obalené plody moře (tempura) se sojovou omáčkou
Celkový čas: | 59 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 24 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26183 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Asijská obalovací směs Tempura |
200 g | Filé rybí |
4 ks | Hřebenatka |
8 polévková lžíce | Japonská sójová omáčka |
8 ks | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Olej sezamový |
8 ks | Olihně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 122,4mg |
Vláknina | 776,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebenatka, Olej rostlinný, Olej sezamový, Olihně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Asijská obalovací směs Tempura, Filé rybí, Japonská sójová omáčka, Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
-se-sojovou-omackou.jpg?ver=11)
Obalené plody moře (tempura) se sojovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Krevety vyloupeme, očistíme a nařízneme, aby se při smažení nezkroutily. Kroužky z olidní zbavíme blány. Rybí filé pokrájíme na proužky. |
2 | Směs na obalování smícháme podle návodu s vodou. Těstíčko bude hrudkovité a v takovém těstíčku obalíme všechno maso. |
3 | Připravené maso smažíme po dvou kusech masa na jednu várku ve woku na oleji při vysoké teplotě (minimálně 190°C). Maso usmažíme na slabě zlatavou barvu. Usmažené maso odkládáme na ubrousky, abychom ho zbavili přebytečného oleje. |
4 | Maso podáváme horké s japonskou sojovou omáčkou, v které maso namáčíme. |