Crostini s marinovaným pstruhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Crostini s marinovaným pstruhem
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26187 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Celer řapíkatý |
60 g | Chléb pšeničný (bílý) |
10 g | Citronová kůra |
20 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Fenykl sladký - hlíza |
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
10 g | Kopr čerstvý |
2 kávová lžička | Křen |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
20 g | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
8 ks | Pepř černý celý |
30 g | Pórek |
200 g | Pstruh |
30 g | Šalotka |
1 polévková lžíce | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 60,3mg |
Draslík | 382,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 569,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Chléb pšeničný (bílý), Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Kopr čerstvý, Křen, Nové koření celé, Pstruh, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý celý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Crostini s marinovaným pstruhem postup přípravy receptu:
1 | Plátky pstruha položíme na porcelánovou mísu. Na marinádu oloupeme a na kostičky nakrájíme šalotku. Kopr opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Smícháme kopr, šalotku, citronovou kůru i šťávu a přimícháme nasekanou zeleninu. V hmoždíři utlučeme pepř, hořčičné semínko, nové koření, sůl a cukr. Přidáme k marinádě a promícháme. |
2 | Směs rovnoměrně rozdělíme na plátky pstruha, přikryjeme fólií a zatížíme prkénkem. Dáme odležet na 2 hodiny do chladničky. |
3 | Před podáváním nakrájíme chléb na kousky a na pánvi je dozlatova opečeme na rozehřátém másle. Plátky pstruha šikmo nakrájíme na kousky. Zakysanou smetanu rozmícháme s křenem a crostini potřeme. Obložíme marinovaným pstruhem a podáváme. |