Recept

Koláč s mletým masem a dýněmi

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 26196

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Dýně
2 ks Hřebíček
1 kg Listové těsto
500 g Maso mleté - mix
50 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Skořice mletá
200 g Sýr Eidam cihla 30%
6 g Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 015kJ
13% Sacharidy 45 g
69% Tuky 52 g
13% Sodík 260 mg
37% Bílkoviny 21 g

Koláč s mletým masem a dýněmi postup přípravy receptu:

1

Oloupané dýně nakrájíme na kusy a dáme vařit. Uvařené scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme.

2

V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a mleté maso. Přidáme pokrájená rajčata, vejce, strouhaný sýr, skořici, hřebíček, sůl, pepř a nakonec rozmixované dýně. Vše pořádně promícháme, aby se suroviny propojily.

3

Listové těsto rozválíme na pláty a nařežeme podle velikosti pekáčku. Na dno poklademe asi 4 nebo 5 plátků, každý pomazaný rozpuštěným máslem. Na plátky navršíme směs a pokryjeme zbylými plátky, opět pomazanými rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu, až vršek zrůžoví. Můžeme podávat teplé i studené.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept