Éclairs s čokoládovou polevou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze 125 ml vody, mouky, soli a másla připravíme odpalované těsto. Zapracujeme 1 vejce. Necháme vychladnout a zapracujeme zbývající vejce. Troubu předehřejeme na 225 °C.
  • 2
    Těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech stříkáme asi 4 cm dlouhé pásky.
  • 3
    Pečeme cca 10 minut. Teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme 20 minut. Vyjmeme, pečivo necháme vychladnout a potom ho potřeme polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 15. 1. 2017
Éclairs s čokoládovou polevou
Příjemný zákusek se svátečním vzhledem. Plnila jsem ušlehanou smetanou. Hodnotím velmi kladně, recept perfektně sedí, jen čokoládové polevy jsem spotřebovala trochu méně.
Anonymní uživatel
ne 15. 1. 2017
Éclairs s čokoládovou polevou
Jen dodám pro začátečníky, že nejdříve uvedeme k varu vodu, sůl a máslo a pak vsypeme najednou všechnu mouku a promícháváme, až je z těsta hrouda. Pak už postupujeme dle receptu.
Anonymní uživatel
pá 15. 12. 2017
Éclairs s čokoládovou polevou
vypadá to jako č....😁