Krevety v těstíčku s hráškovými a fazolovými lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety v těstíčku s hráškovými a fazolovými lusky
Krevety v těstíčku s hráškovými a fazolovými lusky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 26215 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1,3 dl | Vývar zeleninový |
Krevety v těstíčku s hráškovými a fazolovými lusky | |
2 ks | Česnek |
4 ks | Cibule |
50 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Hrachové lusky |
600 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
5 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 ks | Paprika červená |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 158,1mg |
Draslík | 330,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Omáčka ústřicová, Víno rýžové čínské, Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hrachové lusky, Olej sezamový, Paprika červená, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Vývar zeleninový, Krevety tygří - loupané, Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krevety v těstíčku s hráškovými a fazolovými lusky postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Oloupaný česnek posekáme na malé kousky. Všechny ingredience si odložíme na talíř. |
2 | Krevetám odkroutíme hlavičky a odstraníme černá střívka. Omyjeme je a dáme do hrnce s 1,5 l vody. Přidáme pokrájenou cibulku a zvolna vaříme bez poklice 15 minut. Uvařené krevety scedíme a přitom zachytíme 1,25 dl vývaru. |
3 | Krevety odložíme do mísy a důkladně je promícháme s 1 lžičkou soli, znovu je dáme do síta a propláchneme pod tekoucí vodou. Toto opakujeme ještě dvakrát, ale soli použijeme jen po 1/2 lžičce. Dobře promyté krevety osušíme. |
4 | V míse si vyšleháme vaječný bílek s 1 lžíci škrobové moučky (Maizena), smícháme s krevetami, mísu zakryjeme a necháme v chladničce 30 minut odpočinout. |
5 | Mladé sladké hráškové a fazolové lusky očistíme a omyjeme. Fazolové lusky pokrájíme na třetiny. Omytou papriku rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na tenké proužky. |
6 | Připravíme si omáčku. V míse smícháme zachycený vývar s ústřicovou omáčkou, rýžovým vínem, olejem a 1/2 lžíce škrobové moučky. |
7 | Ve woku na rozpáleném oleji restujeme krevety asi 2 minuty, potom je vyjmeme a v sítu necháme okapat. Ve woku necháme trochu oleje (asi 2 lžíce), dáme na něj posekaný česnek s nastrouhaným zázvorem, mícháme a smažíme jen 30 sekund, přidáme hrachové a pokrájené fazolové lusky s paprikou a vše smažíme asi 2 minuty. Za stálého míchání přilijeme omáčku, krátce povaříme, přimícháme krevety a ihned servírujeme. |