Recept

Krevety v těstíčku s hráškovými a fazolovými lusky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 26215

Ingredience

omáčka
0,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1,3 dl Vývar zeleninový
Krevety v těstíčku s hráškovými a fazolovými lusky
4 ks Cibule
50 g Fazolové lusky zelené
100 g Hrachové lusky
600 g Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
5 polévková lžíce Olej sezamový
1 ks Paprika červená
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1,5 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor celý
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 173kJ
7% Sacharidy 25 g
16% Tuky 12 g
36% Sodík 729 mg
69% Bílkoviny 39 g

Krevety v těstíčku s hráškovými a fazolovými lusky postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Oloupaný česnek posekáme na malé kousky. Všechny ingredience si odložíme na talíř.

2

Krevetám odkroutíme hlavičky a odstraníme černá střívka. Omyjeme je a dáme do hrnce s 1,5 l vody. Přidáme pokrájenou cibulku a zvolna vaříme bez poklice 15 minut. Uvařené krevety scedíme a přitom zachytíme 1,25 dl vývaru.

3

Krevety odložíme do mísy a důkladně je promícháme s 1 lžičkou soli, znovu je dáme do síta a propláchneme pod tekoucí vodou. Toto opakujeme ještě dvakrát, ale soli použijeme jen po 1/2 lžičce. Dobře promyté krevety osušíme.

4

V míse si vyšleháme vaječný bílek s 1 lžíci škrobové moučky (Maizena), smícháme s krevetami, mísu zakryjeme a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.

5

Mladé sladké hráškové a fazolové lusky očistíme a omyjeme. Fazolové lusky pokrájíme na třetiny. Omytou papriku rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na tenké proužky.

6

Připravíme si omáčku. V míse smícháme zachycený vývar s ústřicovou omáčkou, rýžovým vínem, olejem a 1/2 lžíce škrobové moučky.

7

Ve woku na rozpáleném oleji restujeme krevety asi 2 minuty, potom je vyjmeme a v sítu necháme okapat. Ve woku necháme trochu oleje (asi 2 lžíce), dáme na něj posekaný česnek s nastrouhaným zázvorem, mícháme a smažíme jen 30 sekund, přidáme hrachové a pokrájené fazolové lusky s paprikou a vše smažíme asi 2 minuty. Za stálého míchání přilijeme omáčku, krátce povaříme, přimícháme krevety a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept