Grilované olihně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované olihně
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26230 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
5 g | Cukr krupice |
40 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
600 g | Olihně |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 349,5mg |
Draslík | 461,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Ocet vinný, Olihně, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilované olihně postup přípravy receptu:
1 | Olihně posypeme mořskou solí a necháme 10 minut odležet. |
2 | Grilovací pánev vymažeme trochou oleje, silně rozehřejeme a olihně prudce opékáme po každé straně asi 1 minutu. |
3 | Zbývající olej rozmícháme s vinným octem. Přimícháme prolisovaný česnek, špetku cukru a petrželku. Osolíme a opepříme. Olihně promícháme se zálivkou, upravíme na mísu a podáváme. |