Jednoduchý recept

Mušle s kerblíkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 26232

Ingredience

10 g Hořčice
30 g Kerblík
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
1000 g Mušle slávky
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
150 ml Víno bílé
50 g Šalotka
100 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 514kJ
5% Sacharidy 19 g
19% Tuky 14 g
64% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Mušle s kerblíkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme a nadrobno nasekáme. Šunku nakrájíme na jemné nudličky. Obě přísady podusíme asi 10 minut na rozehřátém oleji.

2

Poprášíme moukou a osmahneme další 2 minuty. Přilijeme bílé víno. Přimícháme hořčici a kerblík, vše zvolna vaříme asi 5 minut.

3

Přidáme mušle, přikryjeme a prudce asi 5 minut vaříme při vyšší teplotě, až se mušle otevřou. Obsah přitom několikrát promícháme. Mušle, které se neotevřely, odstraníme.

4

Podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept