Marinovaný jehněčí špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný jehněčí špíz
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26240 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
20 ml | Citronová šťáva |
500 g | Jehněčí plec |
250 g | Lilek |
50 ml | Olej olivový |
3 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
3 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
75 ml | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 668,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 521,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Jehněčí plec, Lilek, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinovaný jehněčí špíz postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a vložíme do mísy. Na marinádu rozmícháme olej, 150 ml vody, bylinky a 1 rozdrobený bobkový list. Přimícháme prolisovaný česnek, víno a citronovou šťávu. Maso zalijeme marinádou a promícháme. Přikryté necháme přes noc odležet v chladničce. |
2 | Dřevěné špízy namočíme do vody. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Chilli papričky rozpůlíme, semena odstraníme a nakrájíme na kousky. Lilek očistíme a nakrájíme na kostky. |
3 | Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Potom ho napíchneme na špízy střídavě vždy s rozpůleným bobkovým listem, čtvrtkou rajčete, kouskem chilli papričky a kostkou lilku. Špízy grilujeme na rožni nebo v grilovací pánvi asi 10 minut po všech stranách. Přitom je potíráme marinádou. Nakonec je osolíme, opepříme a posypeme sekaným oreganem. |