Recept

Marinovaný jehněčí špíz

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26240

Ingredience

5 ks Bobkový list
4 ks Chilli paprička
20 ml Citronová šťáva
500 g Jehněčí plec
250 g Lilek
50 ml Olej olivový
3 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata
3 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
3 g Tymián čerstvý
150 ml Voda pitná
75 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 437kJ
3% Sacharidy 9 g
30% Tuky 22 g
29% Sodík 580 mg
46% Bílkoviny 26 g

Marinovaný jehněčí špíz postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a vložíme do mísy. Na marinádu rozmícháme olej, 150 ml vody, bylinky a 1 rozdrobený bobkový list. Přimícháme prolisovaný česnek, víno a citronovou šťávu. Maso zalijeme marinádou a promícháme. Přikryté necháme přes noc odležet v chladničce.

2

Dřevěné špízy namočíme do vody. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Chilli papričky rozpůlíme, semena odstraníme a nakrájíme na kousky. Lilek očistíme a nakrájíme na kostky.

3

Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Potom ho napíchneme na špízy střídavě vždy s rozpůleným bobkovým listem, čtvrtkou rajčete, kouskem chilli papričky a kostkou lilku. Špízy grilujeme na rožni nebo v grilovací pánvi asi 10 minut po všech stranách. Přitom je potíráme marinádou. Nakonec je osolíme, opepříme a posypeme sekaným oreganem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept