Arabské olivy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arabské olivy
Arabské olivy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26250 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Fenykl sladký - hlíza |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
250 g | Olivy černé |
150 g | Olivy zelené |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 485,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Arabské olivy postup přípravy receptu:
1 | Olivy vypeckujeme a dáme do salátové mísy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme. |
2 | Oloupaný česnek na jemno nasekáme a promícháme s olivami a chilli papričkou. |
3 | Fenykl očistíme, omyjeme, jemnou středovou nať odkrojíme a odložíme stranou. Zdužnatělé řapíky nakrájíme na kostičky a přimícháme k olivám. Pomeranče omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z 1 plodu ostrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu a přimícháme strouhanou kůru. Marinádu osolíme, opepříme a přišleháme olivový olej. |
4 | Zbývající pomeranč oloupeme, vykrájíme čisté dílky a přidáme do salátu. Salát promícháme s marinádou a necháme asi 30 minut odležet. Podáváme ozdobené fenyklovou natí. |