Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26258

Ingredience

60 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
5 g Kmín římský
10 g Koriandr čerstvý
120 g Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
5 g Sůl
500 g Tuňák obecný
1 stroužek Česnek
3 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 798kJ
1% Sacharidy 5 g
43% Tuky 32 g
27% Sodík 539 mg
54% Bílkoviny 30 g

Tuňák na špízu postup přípravy receptu:

1

Na arabskou kořenící směs zvanou chermoula oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nadrobno nakrájíme, česnek rozmačkáme a obě přísady smícháme. Bylinky opláchneme, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Přidáme je do směsi. Přimícháme římský kmín, šafrán, harisu, olivový olej a citronovou šťávu. Necháme 1 hodinu odležet.

2

Tuňáka nakrájíme na kousky velikosti sousta, potřeme kořenící směsí a necháme 1 hodinu odležet.

3

Tuňáka napíchneme na špízy a opékáme asi 5 minut v rozehřátém grilu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept