Jemný rybí salát

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené ryby osolíme a pokapeme limetovou šťávou. Opečeme je 4-5 minut na silně rozehřátém másle. Osolíme a odložíme stranou.
  • 2
    Salátové listy očistíme, opláchneme a necháme dobře okapat. Natrháme je na kousky velikosti sousta a upravíme na mísu.
  • 3
    Na zálivku dobře rozmícháme řepkový olej, sherry ocet a trochu citronové šťávy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme. Přidáme ji do zálivky. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Žampiony otřeme navlhčenou utěrkou a nakrájíme na lupínky. Přimícháme je do zálivky. Opečené kousky ryby, upravíme na salátové lůžko, obložíme žampiony a přelijeme zálivkou.
  • 5
    Bazalku opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nadrobno nakrájíme. Salát jimi posypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.